ML-uitgever2

Al vele jaren vroegen allerlei cartoonisten of er een boekje met hun luchtvaartcartoons kon worden gemaakt. Vaak was de humoristische kwaliteit niet groot van alle tekeniningen, of er waren te weinig tekeningen of het ging allemaal over een bepaalde vorm van luchtvaart/ Kortom, er kwam nooit iets van.
Tot Martin Leeuwis in 2008 een goed idee kreeg: een boek met een mix van de beste cartoons van een fors aantal internationale luchtvaarcartoonisten.
Het boek “Good Landing” bevat vele honderden luchtvaartcartoons door 20 cartoonisten uit all hoeken van de wereld. Uit Frankrijk, Australië, USA, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Engeland en Nederland.
Het was een succes, meer cartoonisten meldden zich aan en het eerste boek werd gevolgd door nog 2 boeken met hetzelfde concept, eerst “Going up, sir” en later ook “Please wait to be seated” In het laatste boek zitten zelfs cartoons van 30 verschillende tekenaars.
Alle info op de aparte website: www.goodlanding.nl
Boeken:
“Good Landing”
“Going up, sir”
“PLease wait to be seated”

Voor één van de cartoonisten die aan alle boeken meedeed, Gary Clark uit Brisbane, Australië, werd in 2012 een boekje gepubliceerd met 160 pagina’s cartoons over de eend Ding Duck. Ondanks duizenden lessen lukt het deze eend maar niet om te gaan vliegen. Naast de vliegperikelen van Ding ook allerlei andere cartoons uit de ‘swamp’ die luchtvaartgerelateerd en leuk zijn.

“I want to fly”