ML- uitgever3

Alle gepubliceerde luchtvaartboeken tot 2009 waren in het Engels, de luchtvaarttaal.
Maar dit ging veranderen….

Tijdens een Pilots Call, waar een zeer groot aantal Nederlandse jachtvliegers bij elkaar kwamen, ontstond het plan om een boek met verhalen uit de hele Koude Oorlog periode te gaan verzamelen en tot een boek te transformeren. Samen met Cdr Steve Netto werd vervolgens het boek “Jachtvliegers in de Koude Oorlog” samengesteld met 165 korte verhalen op ruim 300 bladzijden. Het boek, in de Nederlandse taal, was een groot succes, met al na enkele maanden een herdruk. De derde druk, nu in A5 formaat was in 2020 en de verkoop blijft doorgaan.
In 2020 werd een tweede deel in deze serie uitgebracht, Jachtvliegers doen een boekje open, met 200 verhalen door  ruim 50 vliegers ingestuurd. Samengesteld door Martin Leeuwis en een groot succes, een tweede druk na enkele maanden.
Er leven echter nog vele verhalen binnen de jachtvliegers wereld, want al in 2021 komt er een derde deel in de serie. Nu “Jachtvliegers vertelllen hun verhaal” met 26 interviews door Gerrit Boxem

Ton van Andel tekent al sinds 1977, in een onafgebroken reeks, de Vliegveiligheidskalender van de Koninklijke Luchtmacht, Deze kalender is zeer populair en in 2011 werden all cartoons van 1977 tot en met 2011 verzameld in het boekje “Veilig Gevlogen”. Een A5 boek met 256 pagina’s cartoons.

Al jaren loopt Jan Algera te denken aan een boek met een mix van grappige luchtvaartverhalen. Samen met nog 30 schrijvers, die 1 of meer verhalen schreven, werd er in het boek “Nog één verhaaltje dan…” een totaal van 195 verhalen gebundeld. Het A5 boek met 220 pagina’s verschijnt september 2012. Dit boek is een succes en voorjaar 2013 wordt er zelfs een Engelstalige versie van gepubliceerd met een uitstekende vertaling door Bert Ruitenberg. Titel is “OK one more yarn” en te bestellen op de hoofdwebsite www.humor.aero
September 2013 komt het tweede deel uit, nu met 39 schrijvers die 207 korte, amusante verhalen schrijven. De titel is “Meer verhaaltjes?” en ook dit boek wordt in het Engels vertaald als “More yarns?”
In september 2015 het derde deel in deze serie met “Verhaaltjes blijven komen” met 201 verhalen door 32 schrijvers. Op het moment van publiceren zijn er al weer enkele tientallen verhalen voor het vierde deel, dus dat gaat vast verschijnen!
En inderdaad in oktober 2017 verschijnt het vierde deel “Verhaaltjes, het houdt niet op!”
Als het inzenden van nieuwe verhalen met het huidige tempo doorgaat komt er zelfs een vijfde deel….