Speldjes

Massief zilveren speldjes

In de 70er jaren van vorige eeuw (!) liet ik zilveren speldjes van F-104 en NF-5 maken door een bevriende zilversmid. Dat duurde tot halverwege de 80er jaren en vele honderden speldjes vonden hun weg naar blije afnemers. Er is recent opnieuw vraag naar deze speldjes ontstaan…..

De originele mallen waren niet langer bruikbaar en een andere zilversmid in Schoonhoven heeft nieuwe mallen gemaakt en maakt nu exclusief een aantal modellen zilveren speldjes voor mij. Het zijn massief zilveren speldjes of hangertjes, ongeveer 25 mm lang, en prachtig uitgevoerd.

De speldjes en hangertjes worden tegen productieprijs aangeboden aan de Dutch Starfighter Foundation en met een marge voor deze stichting verkocht. De gehele winst komt ten goede aan de restauratie van de D-8114. De F-104 spelden zijn er in 2 varianten: met een ‘cleane’ vleugel en een variant met tiptanks en 2 tanks onder de vleugel. En van beide varianten zijn uitvoeringen als speld en als hanger beschikbaar. Daarnaast kunt u ook een bijpassend collier van 50cm voor hangertje aanschaffen.

Een rechtstreekse link naar de diverse produkt pagina’s:
Speld F-104 clean
Speld F-104 met 4 tanks
Hanger F-104 clean
Hanger F-104 met 4 tanks
Collier zilver 50cm

Van de F-5 zijn er ook zilveren speldjes en hangertjes. Grotendeels hetzelfde verhaal; winst wordt daar overgemaakt naar de stichting DutchNF5Flight die gaat proberen weer een NF-5 luchtwaardig te maken.

Een rechtstreekse link naar de diverse produkt pagina’s:
Speld F-5 met tanks
Hanger F-5 met tanks