KLu-moires

17,50

KLu-moires

Eerst 11 jaar IN KLu en daarna 11 jaar NAAST de KLu.

Ruim 170 korte columns over deze tijd

266 pagina’s A5

Vanaf november 2021 Tweede druk !!

ISBN 978 94 90008 246

Verschijnt half mei 2021

U kunt ook een gratis extra boek selecteren bij product ‘gratis boek’

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

KLu-moires
Op 22 mei 2020 verscheen de eerste column van deze bundel op de facebookpagina ‘Oud-collega’s Koninklijke Luchtmacht’.
De schrijver, Cees van der Mast, werd op 12 februari van het jaar AD 1935 geboren in het West-Brabantse Fijnaart. Na een jaar kleuterschool volgde het VKO, Voortgezet Kleuter Onderwijs, ook wel Lagere School en tegenwoordig Basisschool genoemd. Daarna hoogopgeleid . . de plaatselijke MULO bevond zich op de bovenste verdieping van de Hervormde Lagere School. Dus is deze kwalificatie terecht, toch?
In deze columns nam en neemt hij de lezers mee naar zijn periode IN de Koninklijke Luchtmacht, van 1953 tot 1964, daarna – op verzoek – eervol ontslag en indiensttreding bij de KNMB Pro Rege, de militair tehuisorganisatie.
Waarbij hij samen met zijn echtgenote als tehuisleidersechtpaar in contact bleef met, zeg maar NAAST, twee onderdelen van de KLu, namelijk twee squadrons van 2GGW. Drie jaar in PMC Schöppingen, aansluitend ruim tien jaar in PMC ‘Calimero’ Erle, bij het 221 Squadron dat in 1975 werd opgeheven wegens herindeling van de Groepen Geleide Tuigen zoals onze Zuiderburen die noemen.
Het werk was een kruisbestuiving tussen twee werelden. Die van dienst doen bij de KLu en hen een ‘thuis ver van huis’ bieden. Dienstbaar aan hen die dienen.

Het was in de eerste eeuw van onze Westerse jaartelling dat een Romeinse schrijver/dichter schreef: ‘Wie van zijn herinneringen weet te genieten leeft twee keer’.
De schrijver is het volledig met hem eens. En hoopt dat deze bundel verhalen over IN en NAAST de Koninklijke Luchtmacht ook de lezers tweemaal laat leven.
Hij wenst jullie veel leesplezier.

Andere suggesties…